keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Mehevä raparperipiirakka



Pohja:
150 g voita
½ dl sokeria
1 muna
½ dl vettä
3 dl jauhoja
2 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet.
3. Lisää kuivat aineet vaahtoon.
4. Painele taikina 20cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
5 dl raparperin paloja
½ dl sokeria
2 munaa
200-350g ranskankermaa (maun mukaan, kuinka mehevän haluaa)
1-2 tl vanilijasokeria (sen mukaan kuinka paljon laitat ranskankermaa)

1. Laita raparperin palat vuoan pohjalle, levitä sokeri palojen päälle.
2. Sekoita keskenään munat, ranskankerma ja vanilijasokeri.
3. Kaada seos vuokaan raparperin palojen päälle.
4. Paista 200 asteessa n. ½h uunin alaosassa.

Mukaelma tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti