sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Marianne-Baileys-kakku




Pohja:
100 g kaurakeksejä
25 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkasija 20 cm) pohjan väliin. Sivele reunoille esim. rypsiöljyä. Murskaa keksit (tehosekoittimella tai kaulimella). Sulata voi ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte:
2 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
3/4 dl tomusokeria
1½ prk Philadelphiaa
2 valkuaista
½ dl Baileys-likööriä
½ pss (75g) Marianne-crushia

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon Philadelphia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää täytteeseen. Kiehauta likööristä 1-2rkl ja sulata joukkoon liivatelehdet. Ota liedeltä ja sekoita sekaan loput likööristä. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Sekoita lopuksi sekaan Marianne-crush. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla (täytteestä saattaa tulla löysempikin, jolloin tasoitusta ei tarvitse). Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Kiille:
1½ liivatelehteä
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ dl sokeria
1½ dl maitoa

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos haaleaksi (kylmässä vesihauteessa jäähtyminen nopeutuu). Kaada vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Mukaelma tästä. (koko kakku siis!)

HUOM: Jos käytät vuokaa jonka halkaisija on 24cm, niin tässä määrät:
Pohja:
200 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1¼ dl tomusokeria
2 prk Philadelphiaa (tai mascarpone-juustoa)
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
1 pss (75g) Marianne-crushia

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl maitoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti