tiistai 11. toukokuuta 2010

Baileys-kakku



Pohja ja reunat:
235 g kaurakeksejä
125 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

1. Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.
2. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.
3. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.
4. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen reunoille.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
6. Vaahdota kerma.
7. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
8. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.
9. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
10. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.
11. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
12. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.
13. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
14. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia (suositus on antaa olla yön yli). Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
15. Koristele hetki ennen tarjoilua.

Lähteenä Kinuskikissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti