keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Sitruuna-appelsiini-juustokakku



Brownies-pohja:
125g voita
75g tummaa suklaata
2dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja

Kostutus:

1/4 - ½dl appelsiinimehua

1. Laita irtopohjavuokaan (halk. 24cm) leivinpaperi. Voitele reunuksen alaosa margariinilla/voilla/öljyllä.
2. Sulata voi. Lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri.
4. Sekoita munat joukkoon.
5. Lisää vehnäjauhot.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Imeytä pohjaan kostuke.

Lähteenä Kinuskikissa.

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g sitruunatuorejuustoa (Sunnuntai)
¾ dl sokeria
½ dl sitruunamehua

1. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon sitruunatuorejuusto ja sokeri.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan.
5. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia

Lähteenä Kinuskikissa.

Olen tehnyt täytteen appelsiinituorejuusto+appelsiinimehu-versiona sekä sitruunatuorejuusto+sitruunamehu-versiona - aivan mielettömän hyviä molemmat!

Kiille:
3 liivatelehteä
3dl appelsiinimehua (n. 3 appelsiinia)
½dl sitruunamehua
1rkl sokeria

1. Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan.
2. Purista appelsiineista mehu. Lisää sitruunamehuun.
3. Mittaa kattilaan 1 dl appelsiini-sitruunamehua ja sokeri. Kiehauta.
4. Sulata joukkoon liivatelehdet.
5. Yhdistä kuuma liivateseos mehun kanssa ja anna jäähtyä haaleaksi. Kaada täytteen päälle.
6. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
7. Irrota reunus ja laita tarjolle.

Lähteenä Kirsi-Maria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti