sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Sitruuna-vanilija-mansikkakakku


Äitienpäiväkakku :)
Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munien valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
4. Siivilöi jauhot vaahtoon.
5. Sekoita varoen tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 litran vuokaan (halkaisija 24cm tai yli).
7. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
8. Anna jäähtyä ja kumoa.

Mukaelma tästä.

Kostutus:
Sprite (tai sokerilla makeutettu, vedellä laimennettu sitruunamehu)

Täyte:
Sitruunakiisseli & kerma-vanilijarahka:

Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu)
3 keltuaista
75 g voita (tai margariinia)

1. Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään.
2. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää keltuaiset ja voi.
4. Nyt vasta hellan levy päälle, kuumenna vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa (anna pulpahtaa selkeästi, yksi pulpahdus ei riitä, kiisselin on oltava jämäkkää jotta se pysyy kakun välissä).
5. Anna jäähtyä kunnolla.
6. Levitä pohjan päälle.

Lähteenä Kinuskikissa.

Kerma-vaniljarahka:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Valion vaniljarahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta TAI n.1/4dl Vanhan ajan vanilijakastike -jauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä kiisselin päälle.

HUOM: Kumpaankin voi laittaa yhden liivatteen sekaan jos pelkää ettei tule tarpeeksi jämäkkää

Lähteenä Kinuskikissa.

Pinta:
4–5 dl vispikermaa
1–1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Lisää tomusokeri ja vanilijasokeri.
3. Levitä / pursottele kakun päälle.

Hyytelösokeri:

2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

1. Kiehauta vesi kattilassa hyytelösokeria varten.
2. Lisää hyytelösokeri kiehautettuun veteen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hyytelösokeriliemi vielä, mutta älä keitä.
3. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki koko ajan sekoittaen, ettei liemen päälle tule kalvoa.
4. Levitä hyytelösokeri pullasudilla mansikoiden päälle.

Lähteenä Pullahiiri.

1 kommentti: