torstai 20. toukokuuta 2010

Prinsessakakku



Karoliinan nimppareiden kunniaksi, meidän tyylin mukaisesti tietysti Mikki-koristeluin :)

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisijaltaan max. 24 cm)
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
3, Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
4, Sekoita taikina sileäksi ja kaada vuokaan.
5. Paista kakkua 180 asteessa, hiukan keskitasoa alempana, n. 30 min.
6. Jäähdytä.

Kostutus:
Sitruunalla maustettua vettä / sitruunamehua.

Täyte:
1 liivatelehti
3 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 rkl perunajuhoja
1 rkl vanilliinisokeria
4 dl kuohukermaa

1. Laita liivatelehti likoamaan viideksi minuutiksi kylmään veteen.
2. Kuumenna kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauho seosta koko ajan sekoittaen pohjaa myöten, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi (n. 1-2min.).
3. Purista liivatelehti ja liuota se kuumaan kiisseliin.
4. Jäähdytä seosta kylmässä, kunnes se alkaa hyytyä (ripottele hieman sokeria kiisselin pintaan niin ei tule kalvoa).
5. Lisää jäähtyneeseen kiiisseliin vanilliinisokeri.
6. Vispaa kerma ja sekoita siitä reilu 3/4 kylmään täytteeseen.

Lisäksi:
1-2 dl vadelmahilloa

Täyttäminen:
1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
2. Kostuta alin pohja sitruunavedellä ja levitä vadelmahillo tasaisesti pohjan päälle.
3. Nosta keksimmäin kakkulevy ja kostuta se sitruunamehulla.
4. Levitä vaniljakiisseli-kermavaahtoseos pohjan päälle niin että keskelle syntyy keko.
5. Nosta kansi päälle.
6. Kostuta kantta ja paina sitä lempeästi ja varovasti niin että kakusta tulee kupera.
7. Levitä loppu kermavaahto ihan ohkaiseksi kerrokseksi kakun pintaan tasoittaman mahdollisia kupruja
(liian paksu kerros sulattaa marsipaanin). HUOM: Käytä sokerikreemiä (esim: http://www.kinuskikissa.fi/?p=23) jos teet kakun valmiiksi jo aiempana päivänä, marsipaani alkaa "itkeä" reunoilta kun sen alla on kermavaahtoa).
8. Peitä kakku ja nosta viileään kostumaan muutamaksi tunniksi.

Pinta:
1 pkt marsipaania

Viimeistely:
1. Kauli marsipaani tomusokerin avulla parin-kolmen millimetrin paksuiseksi pyöreäksi levyksi. (hieman suuremmaksi kuin kakku).
2. Nosta se esim. kaulimen avulla kakun päälle. Huolehdi ettei väliin jää ilmakuplia.
3. Venytä reunoilta marsipaania hieman että saat rypyt sileäksi.
4. Leikkaa marsipaanin liepeet esim. pizzaleikkurilla.
5. Työnnä marsipaanin reuna kakun alle puhtaalla tomusokerissa kastetulla veitsellä.

Mukaelma näistä:
Ebetys (ottanut alunperin ohjeen kirjasta Sirpa Talka: Tee hyvä kakku)
ja Sekasoppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti