lauantai 26. kesäkuuta 2010

Baileys-Marianne-kermakakku (pursotustreeni)



Suklaapohja:
2 munaa
1 dl sokeria
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1 1/4 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta

1. Lämmitä munat hana-kuumassa vedessä.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 20 cm).
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sulata voi ja suklaa, sekoita tasaiseksi.
5. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
6. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta, sekoita tasaiseksi.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n.30 min.
9. Anna seistä hetki ja irrota sitten vuoasta.

Mukaelma tästä.

Kostutus:
1½dl maitoa
Kasaa kakku niin, että keskimmäinen levy jää alimmaksi, sitten alin ja ylin levy niin, että pehmeä (=leikattu pinta) puoli on ylöspäin! Kostuu parhaiten.

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1¼ dl tomusokeria
1½ prk Philadelphiaa
1 dl Baileys-likööriä
1 pss (75g) Marianne-crushia

1. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
3. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.
3. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.
4. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
5. Sekoita lopuksi sekaan Marianne-crush.
6. Kasaa kakku paistovuokaansa joka on vuorattu elmukelmulla, kostuta ja laita täytteet, käännä elmukelmua reunoita myös kunnolla kakun yli.
7. Hyydytä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Mukaelma tästä.

Pinta:
Kermapursotuksia: aaltoja, koripunosta sekä lenkkirivi+tähdet
Vispikermaa 5 dl
Vanilijakreemijauhetta 2,5 rkl
(josta käytin n.2/3 tms.)

Kinuskikissan pursotusohjeita.


Saattaisi riittää kyllä vähempikin määrä liivatetta, 2 tai 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti