tiistai 15. kesäkuuta 2010

Macarons part II



Vaativampi versio!

3 valkuaista (erotettuna keltuaisista ainakin 24h ennen käyttöä ja säilytettynä kuivassa paikassa huoneenlämmössä)
hyppysellinen suolaa
50 g hienoa sokeria (esim. Siro-sokeria)
200 g tomusokeria
110 g mantelijauhetta
1-3 tippaa punaviinietikkaa tai sitruunamehua
elintarvikeväriä (tomu- tai pastaväriä

1. Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe samaan kulhoon.
2. Siivilöi seos 2-3 kertaa.
3. Vatkaa valkuaiset ja suola nopeutta pikkuhiljaa nostaen.
4. Lisää valkuaisvaahtoon puolet hienosta sokerista ja punaviinietikka / sitruunamehu.
5. Vatkaa 5 min.
6. Lisää loput sokerista ja vatkaa kunnes vaahto on paksua.
7. Lisää tomusokeri-mantelijauheseos kolmessa osassa varovasti lastalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
8. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Varo ettet sekoita liikaa, vaahto voi lösähtää.
9. Pursota uunipellille, leivinpaperin päälle, pieniä ympyröitä (n. 2,5 cm). Jätä riittävä väli taikinatäplien väliin.
10. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja jätä lepäämään tunniksi. Tämä on tärkeää, jotta pinnasta tulisi kaunis ja kiiltävä.
11. Paista 150 asteessa 12-15 min. Uunia ei saa avata paiston aikana. Varo paistamasta leivoksia liikaa.
12. Anna jäähtyä ja täytä suklaaganashella, voikreemillä, marmeladilla, lemon curdilla tms.

Lähteenä Ebetys.

Voikreemi
50 g valkuaista (n. 2kpl)
100 g sokeria
140 g (suolatonta) voita
pari tippaa esim. vanilja-aromia

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin.
2. Kuumenna seos vesihauteessa niin kuumaksi, ettei sitä kestä enää koskea kädellä.
3. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka seoksen vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes kulho tuntuu viileältä.
4. Lisää huoneenlämpöinen voi ruokalusikallinen kerrallaan valkuais-sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten.
5. Lisää viimeisenä mahdollisesti haluamasi aromi (toimii hyvin ilmankin).

Lähteenä Nohanna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti