torstai 17. kesäkuuta 2010

Helppo & herkullinen mutakakku



100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
4 rkl van Houtenia
1 1/4 dl jauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria

1. Sulata voi, anna jäähtyä.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita voi ja suklaa, esim. lusikalla.
4. Laita munat kokonaisina kuumaan veteen lämpenemään.
5. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
6. Sekoita kuiviin aineisiin munat, esim. lusikalla kunnolla sekaisin.
7. Kaada taikinaan voi-suklaaseos, sekoita kunnolla pohjia myöten kunnes seos on kiiltävä massa.
8. Kaada massa esim. n. 20*20 neliövuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla.
9. Paista 150 asteessa n.25 min.=sisältä löysähkö, n.30min.=sisältä täyteläisen pehmeä.
10. Anna kakun seisoa hetki ennen tarjoilua, nosta tarjoilulautaselle leivinpaperista nostaen.

Täältä näkee, että lähteenä on Taija, mutta en sitten millään löytänyt enää ko. blogia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti