sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku


Tässä herkku, jonka bongasin Kinuskikissan blogista viime vuonna :)

Pohja:
75 g voita tai margariinia
100 g digestivekeksejä
75 g mantelirouhetta 1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
2. Sulata voi.
3. Hienonna keksit tehosekoittimella.
4. Sekoita voisulan joukkoon keksimurska ja mantelirouhe.
5. Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte:
8 liivatelehteä
500 g Bulgarianjugurttia
200 g sitruunarahkaa (Valio)
1 ½ dl sokeria
400 g lakkahilloa
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunan mehu)
3 valkuaista 1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Yhdistä Bulgarianjugurtti, sitruunarahka, sokeri ja lakkahillo keskenään. 3. Purista sitruunamehu. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 4. Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liivatteet.
5. Lisää liivatemehu jugurtti-rahkaseokseen.
6. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. 7. Kaada täyte vuokaan.
8. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
9. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.


Pinta:
2,5 dl vispikermaa
100g tummaa suklaata
Suklaanameja. 1. Vaahdota kerma jättäen se hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon. 3. Pursota samantien, sillä suklaa jähmettää vaahdon nopeasti. 4. Pursota kakun päälle pesä.
5. Käytä pyöreää tyllaa (koko n.6 mm) tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat sopivan kokoisen aukon.

Lähteenä siis Kinuskikissa.


1 kommentti: