perjantai 1. maaliskuuta 2013

Barbie-kakkuja

14.2.2013

Äidin murut juhlivat synttäreitään, nuorempi 3v ja vanhempi 5v :)
Barbiet ovat olleet viime aikoina kova juttu ja kun vanhempi tytär ilmoitti haluavansa Barbie-kakun, niin totta kai myös nuorempi halusi. Vanhemmalla oli hyvin tarkat speksit, etenkin kakun ulkoasun suhteen. Tänä vuonna päätin päästä helpommalla (etenkin kun vaatimukset olivat kovat), ja tein kakkuun kuvan tietokoneella. Leipurinputiikista sitten tilasin tekemästäni kuvasta kakkukuvan :)

Tarjolla oli kakkujen lisäksi mokkapaloja, itsetehtyä Daimia, keksejä (Prinsessa, Domino), nakkipiiloja ja tonnikalapiirakkaa.

Mehevä suklaapohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl maitoa


1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen vatkaten.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat
aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.


Lähde: Kinuskikissa

Kuuden munan kakkupohja:

6 munaa 
2 dl sokeria 
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja 
2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. 

2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. 
3. Siivilöi jauhot vaahtoon. 
4. Sekoita varoen tasaiseksi. 
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan -> laitoin tämän Städterin isoon sydänkakkumuottiin. 
6. Paista 200 asteessa n. 35min. 

7. Anna jäähtyä ja kumoa.

Lähde: http://www.kiekuoy.fi/?id=77FE69BE-AAA442BFA5E5-C4574441B8B7 

Neljän munan kakkupohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. 
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. 
3. Siivilöi jauhot vaahtoon. 
4. Sekoita varoen tasaiseksi. 
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa n. 30min. 

7. Anna jäähtyä ja kumoa.

Lähde esim. http://www.valio.fi/reseptit/taytekakkupohjat/

Täyte:

3 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 isoa (56 g) Daim-patukkaa
200 g suomalaisia mansikoita

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
5. Levitä kostutetun pohjan päälle.
6. Painele mansikat täytteeseen.

HUOM: tein tämän kolminkertaisena! Eli yllä mainittu kertaa kolme...


Sokerikreemi:

125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä.
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. 

HUOM: tein tämän 2½-kertaisena!

Pinta ja koristeet:

Vaaleanpunaista, vadelmanmakuista sokerimassaa 500g, valkoista, vaahtokarkinmakuista sokerimassaa 500-600g.

KAKKU NUMERO 1:
Mehevästä suklaakakkupohjasta kaksi kerrosta hameen alaosaan, kuuden munan pohjasta yksi kerros hameen alaosaan (nämä mainitut vuorotellen niin, että alin ja ylin on tumma ja keskimmäinen vaalea -> kivan raidallinen :) ja neljän munan pohja kokonaan yläosaan (leikattuna viiteen kerrokseen).

Täytettä meni lähes kaksi annosta. Sokerikreemiä meni n. 1½ annosta.



KAKKU NUMERO 2:



Mehevästä suklaakakkupohjasta yksi kerros, kuuden munan pohjaa kaksi kerrosta - nämä vuorotellen niin, että lopputulos on raidallinen.

Täytettä reilu yksi annos. Sokerikreemiä yksi annos.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti