perjantai 29. maaliskuuta 2013

Sitruuna-mansikka-keypie

Heh, nimi on hieman hassu, mutta tein tällaisen testin ylempänä olevien leipomusten lomassa - en raaski sitten millään heittää pois keltuaisia :D

Pohja:
250 g Digestivejä
75 g voita

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (pingota pohjan ja reunan välistä).
2. Sulata voi.
3. Murusta keksit.
4. Sekoita.
5. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
6. Paista 150 asteessa n.20min.

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
5 keltuaista
½ dl sitruunamehua (vajaa)

1. Vatkaa kondensoitu maito (älä siis keitä!), keltuaiset ja sitruunamehu (mieluiten tuoreista sitruunoista).
2. Kaada jäähtyneen pohjan päälle irtopohjavuokaan.
3. Paista 150 asteessa n.20min., pitää tiivistyä, mutta keskeltä saa jäädä pehmeäksi.

Pinnalle:
2½ dl vispikermaa
2 tl vanilijasokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilijasokerilla.
2. Pursottele / levitä täytteen päälle.

Sekoitus Hellapoliisin bannoffeesta ja Hummingbirdin kirjan Keylimepiesta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti