torstai 7. maaliskuuta 2013

Suklaa-banaanitorttu (paleo mahdollinen)

Työkaveri teki herrrrkullista paleo-torttua :)
Ajattelin tehdä siitä hieman makeutetun version, jotta lapsetkin tykkäisivät. Tämä siis on huomattavasti terveellisempi kuin moni muu torttu tai herkku! Ei "turhaa" pohjaa tai sokeria.



1-2 banaania
200 g tummaa suklaata (Marabou Premium 70%)
6 munaa
2 rkl muscovado-sokeria tai vaikka palmusokeria mutta sitä ehkä 1 dl tms. (Voi tehdä myös ilman sokeria!)
2 dl kermaa, kookos tai ihan tavis (Voi tehdä myös ilman! Tuli nimittäin hyvää vaikka unohdin laittaa kermaa :D)
2 rkl jauhoja (Mantelijauhoja, tavis-vehnäjauhoja tai oikeastaan mitä vain)
pähkinöitä (esim. tässä vajaa 1 dl Cashew-pähkinöitä)

1. Viipaloi/pilko banaanit voidellun piirakkavuoan (n.24cm) pohjalle.
2. Sulata suklaa vesihauteessa (tai kattilassa, itse suosin vesihaudetta).
3. Lisää sekaan munat yksitellen hyvin sekoittaen.
4. Lisää sekaan muscovado, kerma ja jauhot, sekoita hyvin.
5. Sekoita joukkoon pilkotut pähkinät.
6. Sekoita seos hyvin, edelleen siis vesihauteessa tai kattilassa (levy ykkösellä).
7. Paista n.10-15min. (10min. = aavistuksen pehmeä sisus) 175 asteessa uunin keskiosassa.

Huom: paleo-versio siis syntyy, kun jättää sokerin pois ja käyttää kookoskermaa ja mantelijauhoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti