perjantai 29. maaliskuuta 2013

Raikkaat sitruunamaljat


Ai että sitten rrrrakastan sitruunan kirpeyttä! Samoin passionhedelmä-kastikkeet ovat suurta herkkuani. Tässä Pirkka-lehdestä bongattu ohje :) Lapsetkin tykkäävät tuosta sitruunakiisselistä kovin, aion kokeilla sitä myös tummalla sokerilla.

½ dl sitruunamehua (tuoreista)
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
½ dl vettä
3/4 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
 1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl voita

1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sitruunamehu, kuoriraaste, vesi, sokeri, perunajauho ja muna.
2. Kuumenna koko ajan kunnolla pohjaa myöten sekoittaen.
3. Heti kun seos kiehahtaa (kuplii), nosta pois levyltä.
4. Lisää vanilliinisokeri ja voi.
5. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

1 prk (250 g) Mascarponea
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria.

1. Sekoita Mascarpone ja rahka hyvin.
2. Lisää sokerit.
3. Jaa jalallisiin jälkiruokamaljoihin tai laseihin kerroksittain sitruunakiisseliä ja Mascarponeseosta.

Pirkka-lehti 4 / 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti