lauantai 13. huhtikuuta 2013

Hirssimuffinssit


Kaikkea sitä innostuu kokeilemaan :D
Suutuntuma on varsin erilainen kuin tavallisissa muffinsseissa, mutta ei paha - lapsetkin tykkäsi. Hirssijauho on siis paljon rakeisempaa kuin tavallinen jauho.

1½ dl luomuruokosokeria tai vaikkapa palmusokeria
3 munaa
1½ dl sulatettua voita
1½ dl kuohukermaa
3 dl hirssijauhoja
1½ tl leivinjauhetta (vähän vajaa)
2 tl vanilijasokeria
150 g tummaa suklaata (tässä tapauksessa 70%) TAI 1 dl saksanpähkinöitä (kokonaisia, rouhi vasta mitattuasi)

1. Sekoita lämpimään voisulaan muutama pala suklaata.
2. Lisää seokseen sokeri, munat (yksitellen hyvin sekoittaen) ja kerma.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sekoita sekaan rouhittu suklaa (isot palaat on kivoja sattumia) / rouhitut saksanpähkinät.
5. Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinipellin koloihin / muffinssivuokiin. Jätä kohoamisvaraa.
6. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti