lauantai 13. huhtikuuta 2013

Mansikkainen synttärikakku



Muruseni täytti vuosia, joten lasten kanssa leivottiin kakku :)

Kookossokerilla pohja, aika sama maku kuin palmusokerilla. Kookossokerissa ei onneksi maistu kookos, inhoan sitä makua leivonnassa ;) Tavalliseen sokeriin ei ole enää paluuta tässä perheessä! Toki maku on erilainen, mutta pidän tuosta "tummasta" mausta, joka on samantyylinen kuin muskovadosokerilla, mutta ei niin voimakas. Ja tummat sokerit on miljoonasti terveellisempiä kuin valkoinen sokeri, joka menee suoraan läskiksi.....

Pohja:
6 munaa
2 dl kookossokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota n.20cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka.
2. Vatkaa munat ja kookossokeri oikein timmiksi vaahdoksi (saa kahdeksikko jäädä ihan kunnolla hetkeksi näkyviin).
3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten nuolijalla munasokerivaahtoon.
4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n.25min.

Kostutus:
2-3 dl God Morgon -appelsiinituoremehua 

Täyte:
5 dl vispikermaa
1 prk (250g) Mascarpone-juustoa
1 dl vanilijakreemijauhetta
3 dl mansikkasosetta
Kokonaisia mansikoita

1. Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi.
2. Laita sivuun pienempään kulhoon kermavaahdosta pieni kipollinen.
3. Vatkaa loppuun kermavaahtoon sekaan Mascarpone.
4. Seuraavaksi sekaan vanilijakreemijauhe ja mansikkasose.
5. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi.
6. Laita yksi levy tarjoilualustalle ja kostuta se, sitten laita päälle n. puolet täytteestä ja painele täytteeseen kokonaisia mansikoita.
7. Laita seuraava levy päälle ja toista.
8. Laita päällimmäiseksi vielä kolmas levy kanneksi ja kostuta sekin, ja jos täytettä jäi, levitä se kakun päälle ja ympärille.
9. Levitä sivuun laitettu kermavaahto tasaisesti kakun pinnalle.

Huom: Jos teet kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin laita pintamassan alle sokerikreemi!

Pinta:
250 g sinistä sokerimassaa
250 g vihreää sokerimassaa

1. Työstä kummatkin sokerimassat pehmeiksi.

2. Tee niistä paksuhkot pötköt ja kieputa toistensa ympärille.
3. Työstä edelleen ja kääntele/kieputa päitä toistensa ympärille.
4. Levitä leivonta-alustalle tomusokeria ja kauli massamöykky ohueksi.
5. Nosta levy kakun päälle, silittele, kiristä helmoista, leikkaa reunat ja rullaa leikatusta massasta pitkä pötkö, jonka laitat kakun alareunaan - viimeistele painelemalla kuvioita siihen.
6. Koristele :)

Ps. sokerimassa on aika tylsän makuista; käytin sitä vain, koska löytyi laatikon pohjalta ;) Vaahtokarkinmakuinen massa on jo maukkaampaa ja toki itsetehtynä terveellisempi siinä mielessä, ettei tule niin paljoa E-aineita!


Voitte arvailla, mitä mieheni harrastaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti