perjantai 27. toukokuuta 2011

Lusikkaleivät


Siskontytön valmistujaisiin <3
Aikaavieviä, mutta ei vaikeita! Ja niiiiin hyviä, kardemumma antaa kivan maun :)

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Väliin:
n.1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Pinnalle:
Dan Sukkerin Siro erikoishienoa sokeria

1. Sulata voi kattilassa, älä ruskista.
2. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
3. Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.
4. Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi (itse en ehtinyt jättää kuin n.45minuutiksi, hyvin toimi silti).
5. Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irroita pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
6. Paista 175 asteisessa uunissa n.12 minuuttia.
7. Täytä pikkuleivät: levitä yhdelle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.
8. Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät Siro-sokerissa.

Lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti