sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Raparperi-valkosuklaajuustokakku


MIELETTÖMÄN HYVÄÄ!!!

Vuoan pohjalle:
n.200 g mansikoita
1.Peitä irtopohjavuoan pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä.
2. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

1. Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi.
2. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa.
3. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!)
4. Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys.
5. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti.
6. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota.
3. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
4. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
5. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.
6. Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.
7. Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
8. Sulata joukkoon liivatteet.
9. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
10. Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle.
11. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille.
12. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Keksipohja:
200 g dominoita
75 g voita
1. Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska.
3. Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle.
4. Irrota kakku samantien vuoasta – keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua. Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.
5. Laita päälle kakkulautanen ja kippaa ympäri.

Lähteenä Kinuskikissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti