tiistai 14. kesäkuuta 2011

Suklaakakku - Dinot


Lapsuudenystävän poika täyttää viisi, toiveena dinosauruksia, suklaata, suklaata ja suklaata :)

n.15hlö
Pohja:
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
alle 0,5 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
75 g voita
1,75 dl sokeria
2 munaa (pientä)
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 20cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Mukaelma tästä.

Kostutus:
1 dl maitoa (ko. pohja ei tarvitse kovin paljoa kostuketta!)

Täytteet:
Suklaamousse
3 dl vispikermaa
1prk (250g) mascarponejuustoa
100g tummaa suklaata sulatettuna (50g Fazerin tumma + 50g Marabou Premium 70%)
50g maitosuklaata sulatettuna
50g tummaa suklaata rouheena (25g Fazerin tumma + 25g Marabou Premium 70%)

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan tuorejuusto ja sokeri.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe.

Mukaelma tästä.

Mansikkasose
200 g mansikoita
2 liivatelehteä

1. Laita liivatteet kylmään veteen n.5minuutiksi.
2. Soseuta mansikat.
3. Kiehauta pieni tilkka mansikkalientä.
4. Lisää liivatteet yksitellen kiehuvaan liemeen, heiluttele kattilaa samalla.
5. Liruta liivateseos mansikkasoseen sekaan koko ajan sekoittaen.

Kasaaminen:

1. Laita alin pohja elmukelmulla suojattuun irtopohjavuokaan (samaan jossa paistoit pohjan).
2. Kostuta pohjaa vaniljamaidolla.
3. Lisää suklaamoussea pohjan päälle.
4. Asettele seuraava pohja ja kostuta se.
5. Levitä mansikkasose pohjan päälle.
6. Lisää loput suklaamousset.
7. Asettele viimeinen pohja ja kostuta se.
8. Käännä elmukelmun helmat kakun päälle ja anna olla jääkaapissa tunti-pari.

Pinta:
100 g kermaa
200 g tummaa suklaata (125g Fazerin tumma, 75g Marabou Premium 70%)
n.1 rkl voita
(mitoitettu n.24cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen)

1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
2. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
3. Lisää voinokareet ja sekoita kiiltäväksi. Älä kiehauta ja varo suklaan palamista!
4. Jäähdyttele seosta sekoitellen vähän aikaa.
5. Kaada seosta kakun keskelle, levittele lastalla.
6. Kaada seosta lähelle reunaa, valuttele reunoja pitkin alas.
7. Nostele lautaselle asti valunutta seosta ylöspäin pitkin reunaa. Toista niin kauan, että seos alkaa vähän jähmettyä.
8. Vie jääkaappiin jähmettymään ennen koristeiden laittamista.

Mukaelma tästä. Käytetty myös Kinuskikissan ohjetta.


Tyrannosaurus jahtaa velociraptoria :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti