keskiviikko 18. toukokuuta 2011
Erkinpäiväkakku
Hyvää nimipäivää iskä! :)
Tämä sama (tai lähes sama) on tullut tehtyä moooonta kertaa, en vain ole viitsinyt jokaista postata tänne. Ehdoton herkku, mascarpone oli tässä kyseisessä uusi kokeilu, toimii!
Brownies-pohja:
125g voita
75g tummaa suklaata
2dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1. Laita irtopohjavuokaan (halk. 24cm) leivinpaperi.
2. Voitele reunuksen alaosa margariinilla/voilla/öljyllä.
3. Sulata voi.
4. Lisää suklaapalat voisulaan ja sekoita tasaiseksi.
5. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri.
6. Sekoita munat joukkoon.
7. Lisää vehnäjauhot.
8. Kaada taikina vuokaan.
9. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
10. Töki pohjaan haarukalla reikiä ja imeytä siihen sitten kostuke.
Kostutus:
1/4 - ½dl appelsiinimehua
Lähteenä Kinuskikissa.
Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
250 g Mascarponea
¾ dl sokeria
½ dl appelsiinimehua
1. Öljyä jäähtyneen vuoan reunat pohjan yläpuolelta (pohja siis on saanut jäähtyä vuoassa).
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Lisää joukkoon tuorejuusto, Mascarpone ja sokeri.
5. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.
6. Sekoita liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen.
7. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
8. Anna hyytyä jääkaapissa n.3 tuntia
Mukaelma tästä.
Olen tehnyt täytteen appelsiinituorejuusto+appelsiinimehu-versiona sekä sitruunatuorejuusto+sitruunamehu-versiona - aivan mielettömän hyviä molemmat!
Kiille:
3 liivatelehteä
3dl appelsiinimehua (n. 3 appelsiinia)
½dl sitruunamehua
1rkl sokeria
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Purista appelsiineista mehu ja lisää sekaan sitruunamehu.
3. Mittaa kattilaan 1 dl appelsiini-sitruunamehua ja sokeri, kiehauta.
4. Sulata joukkoon liivatelehdet.
5. Yhdistä kuuma liivateseos mehun kanssa ja anna jäähtyä haaleaksi.
6. Kaada seos rauhallisesti täytteen päälle, älä yhteen kohtaan (voi tulla kuoppa, täyte sulaa) vaan liruttele pitkin poikin hitaasti.
7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
8. Irrota reunus ja laita tarjolle.
Lähteenä Kirsi-Maria.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti