sunnuntai 8. toukokuuta 2011
Kinuskikakku - Äitienpäiväkakku
Halusin kinuskikakkua äitienpäivän kunniaksi, slurps :)
Heh, ulkonäöllä tämä kakku ei voi koreilla, mutta maku oli kohdallaan ;)
20hlön kakku
Varma kakkupohja:
4 munaa
1½dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1. Laita munat hana-kuumaan veteen lämpiämään.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24cm).
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irrota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa, n.30-35min.
Lähde.
Kostustus:
3 dl maitoa
1½ tl vanilijasokeria
Täyte:
3,3 dl kuohukermaa
2 tl vanilijasokeria
2-3 banaania viipaloituina
2-3 päärynää viipaloituna
2-3 tl sitruunamehua
1. Vatkaa kerma vahvaksi vaahdoksi.
2. Mausta vanilijasokerilla loppuvaiheessa vatkausta.
3. Levitä kermavaahdosta puolet kostutetun pohjan päälle.
4. Lado banaaniviipaleet kermavaahdon päälle.
5. Valuta sitruunamehua banaaniviipaleiden päälle (jotta ne eivät mustuisi).
6. Laita seuraava pohja päälle ja kostuta se.
7. Levitä loppu kermavaahto pohjan päälle.
8. Lado päärynäviipaleet kermavaahdon päälle.
9. laita viimeinen pohja päälle ja kostuta se.
Pinta:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
3 tl voita
+
4-5 dl vispikermaa
1. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri.
2. Kiehauta seos.
3. Alenna lämpö keskiteholle ja keitä välillä sekoitellen 15-20 minuuttia. Huom: Tarkkaile kinuskia! Tilanteesta (kinuskin määrä, kattila, hella, säätila, tähtien asento...) riippuen kinuski voi olla valmista jo 10 minuutissa. Jotta tiedät milloin kinuski on valmista, suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen. Kaada vesi pois. Kun ehjän nokareen saa nostettua lasin pohjalta pois on kinuski valmista. Tarkat, kuvalliset ohjeet.
4. Ota kattila pois liedeltä.
5. Sekoita voi kinuskin joukkoon oikein tarkkaan (ei liian rajusti).
6. Anna jäähtyä ihan hetki, n.5 min.
7. Kaada kinuski kakun päälle, vältä valumista reunoille.
8. Anna jäähtyä hetki.
9. Tee kermapursotukset jne. koristelut.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti