maanantai 23. toukokuuta 2011

Marianne-keksit


Hyviä kyllä, mutta taikinan kanssa saa olla kieli keskellä suuta. Murenee helposti! Ei mielestäni niin helppo ohje kuin hehkutetaan... Mutta vaivan arvoinen.

n.100 kpl

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
2 rkl siirappia
200 g voita

Suklaataikinaan lisäksi:
2 rkl kaakaojauhetta

Pinnalle:
n.50 g Marianne Crushia

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon siirappi ja huoneenlämpöinen pehmeä voi.
3. Sekoita taikina käsin nyppien tasaiseksi. Huom: Käsien lämpö auttaa hiukan murenevaista taikinaa pysymään koossa!
4. Jaa taikina kahteen osaan.
5. Vaivaa toiseen kaakaojauhe, kunnes se on tasaisesti sekoittunut taikinaan.
6. Jaa molemmat taikinat neljään osaan ja pyöritä tai puristele käsissäsi jokainen osa tangoksi.
7. Nosta tangot leivinpaperoiduille pelleille ja taputtele ohuiksi levyiksi.
8. Halkaise levyt pituussuunnassa ja nosta aina tumma levynpuolikas vaaleaa vasten jne. jotta saat kaksivärisiä levyjä.
9. Vedä halutessasi pintaan haarukalla uurteita.
10. Paista tankoja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min.
11. Ripottele pintaan paistamisen loppuvaiheessa Marianne crushia.
12.Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
13. Leikkaa tangot vinottain viipaleiksi, kun ne ovat vielä selvästi lämpimiä (jäähdyttyään kovettuvat).

Mukaeltu, lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti