lauantai 16. lokakuuta 2010

Fantasiapikkuleivät


Aivan mielettömän hyvänmakuisia! Koristeluihin en jaksanut panostaa tällä kertaa.
(ja kuvasta näkee hyvin eron kun pikkuleivät ovat olleet uunissa 6min. versus 8min. ;)

n.65kpl
2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilijasokeria
(1 tl manteliaromia)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

1. Vatkaa voita hetki pehmeäksi.
2. Lisää sokeri, muna, kerma ja vanilijasokeri (ja manteliaromi jos laitat sitä) vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää jauhoihin (n.6dl) leivinjauhe ja suola.
4. Lisää jauhoseos taikinaan.
5. Lisää jauhoja, kunnes taikina kiinteytyy ja alkaa olla yhtenäinen.
6. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
7. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (vaikka yön yli, tosin silloin laita taikinaan vain n.6dl jauhoja ja loput n.1½dl vasta ennen leipomista).
8. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita.
9. Ripottele päälle halutessasi hienoa sokeria.
10. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat.
11. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

Lähde.

Pikeeri:
½ dl valkuaista
3 dl tomusokeria
5 tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa

1. Vatkaa valkuaista ja 2 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
3. Jatka vatkaamista hetken aikaa.
4. Värjää halutessasi pasta-, tomu- tai apteekin jauheväreillä.

Lähde.

1 kommentti: