tiistai 5. lokakuuta 2010

Syyskakku: Mascarpone-Marianne


Saksan-siskoni tuli Suomenreissullaan meillekin käymään, tarjolla oli mm. tällaista kakkua :)

n.20 hengelle

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4
3 dl maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
4. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat
aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
7. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Lähteenä Kinuskikissa.

Kostutus:
3 dl maitoa
1½tl vanilijasokeria

Täyte:
1 prk Mascarponejuustoa
7 dl Danonen mansikkajogurttia
1 pss Marianne Crushia
4 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa Mascarponejuustoa vähän notkeammaksi, lisää pian jogurtti.
3. Lisää seokseen Marianne Crush.
4. Lämmitä tyhjä kattila liedellä ja tiputtele sinne liivatelehdet niitä puristamatta (!) samalla koko ajan kattilaa heilutellen kuuman levyn päällä.
5. Liruta liivateseos täytteen sekaan koko ajan vatkaten (hitaasti).
6. Kostuta, täytä ja kasaa kakku :)

Pinta:
5 dl vispikermaa
2 rkl vanilijakreemijauhetta
n. ½ dl kaakaojauhetta

(jäi yli jonkin verran, olisi varmaan riittänyt 4 dl vispikermaa)


Vielä koristeet, oli hieman tuota helmiäistomua ;)

3 kommenttia:

  1. Tackar :)
    Rakastan syksyn värejä!
    Mutta voi jee noi pursotukset...

    VastaaPoista
  2. Hankalia vai? :) Toi helmiäistomu on ihan mahtavan näköistä, enpä ole semmoisestakaan ennen kuullut!

    VastaaPoista