perjantai 22. lokakuuta 2010

Minttuinen mutakakku


HERKKU!!!

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 dl Marianne crushia

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20-24cm) pohjalle, voitele ja korppujauhota reunat.
2. Sulata suklaa ja voi.
3. Anna hetken jäähtyä.
4. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen suklaa-voiseos, vehnäjauho+leivinjauhe sekä Marianne crush.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 200 asteessa 15-20 min. (20cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa 20min.) Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinaiseksi.
8. Jäähdytä kakkua ensin huoneenlämmössä ja lopuksi jääkaapissa.
- Tarjoile kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä sekä halutessasi esim. vadelmia.

Lähteenä Mansikkamäki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti