tiistai 12. lokakuuta 2010

Sitrus-marenkiherkku


NAMMAISKIS!!

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
2¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Erottele keltuaiset. Säästä valkuaiset marenkia varten.
3. Sekoita keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
5. Lisää kuiva-aineseos taikinaan muutamassa erässä.
6. Sekoita joukkoon lopuksi maito.
7. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi.
8. Laita 175 asteiseen uuniin siksi aikaa kun teet marengin.

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon sokeri muutamassa erässä.
3. Levitä taikinan päälle jättäen 2 cm leviämisvaraa taikinan reunaan nähden.
4. Jatka paistamista 175 asteessa uunin keskitasolla vielä n. 15-25 minuuttia.
- Varmista, että pohja on kypsynyt.
- Suojaa marengin pinta tarvittaessa foliolla, mikäli se tummuu liikaa ennen pohjan kypsymistä.
5. Anna jäähtyä (tee sillä aikaa kiisseli)

Kiisseli:
1 ¼ dl sokeria
¼ dl perunajauhoja
2 dl appelsiinimehua
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu)
1 keltuainen

1. Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot.
2. Sekoita joukkoon appelsiinimehu, sitruunamehu ja keltuainen.
3. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
4. Jäähdytä tarvittaessa kylmää vesihaudetta hyödyntäen.

Lisäksi:
6 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria

1. Mausta kerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.

Kasaaminen:
1. Leikkaa marenkipohja kahteen osaan. Jos pohja ei meinaa irrota paperista, leikkaa papereineen kahteen osaan ja kumoa - paperi irtoaa helpommin.
2. Aseta toinen puoli tarjoilulautaselle.
3. Levitä päälle puolet kermavaahdosta ja hieman yli puolet kiisselistä.
4. Nosta päälle toinen puolikas pohjasta ja levitä loput kermavaahdosta.
5. Levittämisen jälkeen voit kuvioida kerman pinnan painelemalla siihen aaltomaista pintaa pyöreäpäisellä veitsellä vuorotellen vastakkaisiin suuntiin.
6. Valuta päälle kiisseliä lusikalla tai pursotuspussin avulla.
7. Koristele marengeilla ja sitruunamelissan lehdillä.
8. Tarjoile mielellään mahdollisimman pian.

Lähteenä Kinuskikissa. Hieman mukailtu versio :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti