lauantai 18. helmikuuta 2012

Mansikka-vanilija-juustokakku


Tyttöjemme yhteisynttäreillä oli tarjolla myös tämä ihanan pehmeän makuinen juustokakku, kiitos Kinuskikissan :) Tein myös muffinsseja, tutulla helpolla ohjeella.

Vanilja-mascarponetäyte:
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
250 g mascarponejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
½ dl vettä

1. Tee ensin vanilja-mascarponekiisseli.
2. Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita keskenään.
3. Lisää joukkoon maito ja keltuaiset.
4. Kuumenna liedellä vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
5. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri.
6. Anna mascarponekiisselin jäähtyä. Tee sillä välin pohja.

Pullapohja:
200 g pullasiivuja
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla.
2. Kierrä vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo tai voitele öljyllä, jotta saat kakun irtoamaan siistimmin vuoasta.
3. Asettele vuoan pohjalle pullasiivuja vieri viereen sopivan kokoisia paloja leikkaamalla.
4. Sekoita maitoon vaniljasokeri ja kostuta siivut vaniljamaidolla.
5. Tee sitten varsinainen täyte: laita vanilja-mascarponetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
7. Lisää joukkoon jäähtynyt kiisseli.
8. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata veteen liivatteet.
9. Sekoita täytteeseen.
10. Kaada täyte vuokaan.
11. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen mansikkatäytettä.

Mansikkatäyte:
6 liivatelehteä
500 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl vettä
2 rkl sokeria

1. Laita mansikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Soseuta mansikat.
3. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi.
4. Ota kattila liedeltä ja sulata sokeriveteen liivatteet.
5. Lisää joukkoon mansikkasose ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada vuokaan vaniljatäytteen päälle.
1. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Koristelu:
n. 30 g valkosuklaata

1. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
2. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.
3. Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla (1-2 mm).
4. Merkitse kiilteen pintaan veitsellä hennosti viiltäen sydämen rajat.
5. Pursota esim. cornelli lace -kuvioinnilla sydämen ulkopuolelle jäävä alue.

Lähteenä Kinuskikissa.


Suklaapursotukset on vähän omaperäiset mutta kelpasi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti