keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kinuskikakku


Sukulaistytön miehen synttäreille. Kiitos Tarulle kuvasta! Hienosti osasit asetella koristeet :)

15hlön kakku
Varma kakkupohja:
4 munaa
1½dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Laita munat hana-kuumaan veteen lämpiämään.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka (tähän kyseiseen kakkuun käytin halkaisijaltaan 20cm vuokaa koska halusin korkean kakun, pohja tulikin leikattua viiteen osaan)
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa kunnes kakku alkaa irota reunoilta tai hammastikkuun ei tartu enää taikinaa, tällä pienellä vuoalla siihen meni n.35min.
Kakku kohosi reilusti vuoan reunojen yli.

Lähde.

Kostustus:
3 dl maitoa
1½ tl vanilijasokeria

Täyte:
4 dl kuohukermaa
5 dl survottua mansikkaa
5 liivatelehteä
1-2 rkl sokeria

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vahvaksi vaahdoksi.
3. Lisää survotut mansikat vaahtoon.
4. Mausta sokerilla.
5. Kiehauta pieni tilkka mansikkasose-vettä (eli vaikkapa huuhtele soselautasta ja laita siitä vähän vettä kattilaan).
6. Lisää liivatteet yksitellen kiehuvaan veteen, purista kevyesti ensin, heiluttele kattilaa, niin liivatelehti sulaa tasaisesti.
7. Liruta liivateseos koko ajan hitaasti sekoittaen mansikkakermavaahtoon.

Pinta:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 tl voita
+
3 dl vispikermaa

1. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri.
2. Kiehauta seos.
3. Alenna lämpö keskiteholle ja keitä välillä sekoitellen 15-20 minuuttia. Huom: Tarkkaile kinuskia! Tilanteesta (kinuskin määrä, kattila, hella, säätila,
tähtien asento...) riippuen kinuski voi olla valmista jo 10 minuutissa. Jotta tiedät milloin kinuski on valmista, suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare
kinuskia kylmään veteen. Kaada vesi pois. Kun ehjän nokareen saa nostettua lasin pohjalta pois on kinuski valmista. Tarkat, kuvalliset ohjeet.
4. Ota kattila pois liedeltä.
5. Sekoita voi kinuskin joukkoon oikein tarkkaan (ei liian rajusti).
6. Anna jäähtyä ihan hetki, n. 5 min.
7. Kaada kinuski kakun päälle. Eli kostuta, täytä ja kokoa kakku valmiiksi ennen kinuskin tekoa.
8. Anna jäähtyä hetki.
9. Tee kermapursotukset jne. koristelut.


Koristeet. Juhlat siis ovat tänään, mutta toimitin kakun eilen, en viitsinyt laittaa koristeita sulamaan ja turhimaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti