keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Norjalainen porkkanakakku


Ohjeessa puhutaan kupeista, yleisesti 1 kuppi = n.1,5-2dl. Itse tein niin, että 1 kuppi = 1,5dl.

Pohja:
4 munaa
2 kuppia sokeria
2 kuppia vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 kuppi ruokaöljyä
2-3 kuppia porkkanaraastetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon.
3. Lisää öljy ja porkkanaraaste.
4. Paista 140 asteessa 80min. uunin keskiosassa. HUOM: Itse laitoin taikinan korkeareunaiselle pellille, joten paistoin siksi vain 60min.

Päällinen:
50g voita
125g (2dl) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rs Philadelphia-tuorejuustoa (pieni rasia, 125g)

1. Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja vanilijasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. HUOM: Itselläni jääkaapissa ei ollutkaan Philadelphiaa, joten laitoin pienen purkin (150g) ranskankermaa ja vähän enemmän tomusokeria, hyvää tuli :)
3. Levitä päällinen jäähtyneen pohjan päälle.
HUOM: Jos teet pellillisen kuten minä, kannattaa tuplata päällinen!

Kiitos ystävälleni Johannalle ohjeesta <3

2 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on kyllä niin hyvää. Se oikein kuuluu syksyyn vähän niinko lehtien putoominen puistakin ;)

    VastaaPoista