lauantai 4. syyskuuta 2010

60v.-kakku


Koriste taisi olla pääosassa tällä kertaa :)

Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita
1 ½ rkl ruokosokeria

1. Voitele vuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi.
2. Hienonna digestivet tehosekoittimella tai kaulimella.
3. Sulata voi ja lisää keksimurut ja ruokosokeri joukkoon.
4. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Mukaelma tästä.

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g Mascarpone-juustoa
75 g Tutti Frutti Crushia
2 rkl sokeria
½ dl sitruunamehua

1. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon Mascarpone-juusto ja sokeri.
4. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.
5. Kaada täyte vuokaan.
6. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia

Lähteenä Kinuskikissa.

Kiille:
3 liivatelehteä
3 dl appelsiinimehua (n. 3 appelsiinia)
½ dl sitruunamehua
1 rkl sokeria

1. Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan.
2. Purista appelsiineista mehu. Lisää sitruunamehuun.
3. Mittaa kattilaan 1 dl appelsiini-sitruunamehua ja sokeri. Kiehauta.
4. Sulata joukkoon liivatelehdet.
5. Yhdistä kuuma liivateseos mehun kanssa ja anna jäähtyä haaleaksi. Kaada täytteen päälle.
6. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
7. Irrota reunus ja laita tarjolle.

Lähteenä Kirsi-Maria.


Kakku on vielä vuoassa, annoin nimittäin varuiksi vuoan mukaan, saa olla siinä huomiseen jolloin juhlatkin ovat. Piti silti kuva laittaa ;)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen ja näköinen kakku!
    JA koriste on kyllä tosi miehekkään upea! :)

    VastaaPoista