tiistai 1. toukokuuta 2012

Sitruuna-pähkinä-marenkikakku

Aivan ihanan raikas!! Niiiiin minun makuuni kuin ikinä :)

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
½ dl hasselpähkinärouhetta

 1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja pysyy kulhon pohjalla vaikka nostat sen ylösalaisin.
3. Piirrä leivinpaperiin esim. ruokalautasen avulla kaksi n.20cm halkaisijaltaan oleva ympyrää, käännä leivinpaperi ympäri jottei tussi tartu vaahtoon.
4. Pursota valkuaissokerivaahto ympyröihin.
5. Paista 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla reilu tunti, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat leivinpaperista.

Sitruunatäyte:
2 dl vettä
3/4 dl sokeria
½ dl sitruunan mehua
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 keltuaista
1. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori.
2. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu.
3. Mittaa kaikki muut ainekset paitsi rasva kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.
5. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
6. Sekoita tasaiseksi.

Passiokastike:
 3-4 passiohedelmää
3/4 dl appelsiinitäysmehua (tai vaikka God Morgonin tropicalia, sopi hyvin!)
4 rkl tomusokeria

1. Puolita passiohedelmät ja lusikoi hedelmäliha kattilaan.
2. Lisää mehu ja tomisokeri.
3. Kiehauta ja anna jäähtyä.

Kermavaahto:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
ripaus vanilliinisokeria

1. Vaahdota kerma.
2. Mausta vanilliinisokerilla.

Kokoaminen:
1. Laita toinen marenkilevystä tarjoilulautaselle.
2. Levitä päälle jäähtynyt sitruunatäyte ja puolet kermavaahdosta.
3. Aseta toinen marenkilevy kanneksi.
4. Pursota loput kermavaahdosta päälle.
5. Valuta vähän passiokastiketta pinnalle ja laita loput tarjolle pieneen kannuun.

Lähde: Pirkka-lehti 5/2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti