lauantai 5. toukokuuta 2012

Limepiirakka

 Rrrrrakastan limen kirpeyttä ja raikkautta sekä kinuskin makeutta.. Mikäpä parempi yhdistelmä näille kuin limepiirakka!

Pohja:
15  Digestive-keksiä, täysjyvä
125 g voita

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Murenna keksit muruiksi esim. niin, että laitat keksit pussiin ja kaulit pussia kaulimella.
3. Sulata voi ja lisää murut.
4. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm).
5. Paista uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.

Täyte:
5  munankeltuaista
1 prk kondensoitua maitoa, 397 g
1 dl limetin puristettua mehua (3-4 limettiä)

1. Sekoita munankeltuaiset kulhossa, lisää maitotiiviste ja limetin mehu.
2. Kaada seos vuokaan.
3. Paista 15 minuuttia (uuni edelleen 175 astetta).
4. Jäähdytä.
5. Anna seisoa jääkaapissa tai pakasteessa vähintään 3 tuntia. Jos piirakka on ollut pakasteessa, anna sen seistä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Koristelu:

Siivilöi päälle tomusokeria ja ripottele pinnalle limetin kuoriraastetta.
ja / tai
Koristele kermavaahdolla ja limetin viipaleilla.
ja/tai
Pursottele kermavaahdosta reunus ja ripottele päälle limetin kuoriraastetta.

Lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti