lauantai 11. marraskuuta 2017

Halloween!

Halloween kuuluu vahvasti perinteisiin :)



Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm). 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen vatkaten. 
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat 
aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!). 
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. 
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Lähteenä Kinuskikissa.

Kostutus: 
1½-2 dl Spritea tms., tai vaikka vedellä laimennettua sitruunamehua.

Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu)
3 keltuaista
75 g voita tai margariinia

1. Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. 
2. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää keltuaiset ja voi. 
4. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. 
5. Anna jäähtyä

Vanilijakerma:
2½ dl vispikermaa
1 prk (250 g) Mascarponea
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
Pari ripsautusta vanilijaa sellaisesta kierrettävästä purkista

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita Mascarpone ja rahka hyvin.
3. Yhdistä kermavaahto ja Mascarponerahka.
4. Lisää sokerit ja vanilija.

HUOM: Kumpaankin voi laittaa yhden liivatteen sekaan jos pelkää ettei tule tarpeeksi jämäkkää 

Lähteenä Kinuskikissa.

Sokerikreemi:
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. 
2. Lisää vaniljasokeri. 
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. 
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. 
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. 
6. Levitä kakun päälle marsipaanin tms. kuorrutteen alle.
Lähteenä Kinuskikissa.

Pinta: 
250-300g sokerimassaa, koristeet 50-100g








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti