lauantai 11. marraskuuta 2017

Äidin syntymäpäiväkakku ja isänpäiväkakku

Tänä vuonna sattuikin äidin synttärit samalle päivälle isänpäivän kanssa :)

Isän toive oli kuitenkin sen verran eksoottinen, että tein kaksi kakkua :D

Tein yhden ison pohjan, jonka jaoin 20/22cm vuokaan ja 24cm vuokaan

10 munan kakkupohja: 
10 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon.
3. Kaada taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin (tosiaan 20/22cm ja 24cm)
4. Paista uunin alatasolla +175 n. 40 minuuttia.

ÄIDIN KINUSKIKAKKU



Mustikkatäyte: 
300 g mustikoita
200 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita siihen tuorejuusto, ranskankerma, vaniljasokeri ja mustikkahillo.
3. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista niistä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan.
4. Lisää liivatteet täytteeseen.

Kostutus: 
2-3 dl maitoa 

Pinta:
3 dl kuohukermaa
2½ dl fariinisokeria
1 rkl voita

1. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa.
2. Sekoittele lähes koko ajan kunnes alkaa kiehua.
3. Tiputa lämpöä n. asteikon puoliväliin (itsellä 9 on maksimi, tiputan 5:lle).
4. Anna kiehua välillä sekoitellen n.15-25min. Kinuski on valmista, kun tiputat sitä tipan lasiin jossa on kylmää vettä -> kinuski jää kiinteäksi tipaksi lasin pohjalle, ei sula eikä tee vedestä heti sakeaa.
5. Ota pois liedeltä, sekoita voi sekaan tarkasti.
6. Jäähdyttele hetki, levitä kakun pinnalle keskeltä aloittaen.

Pursotukset:
3 dl vispikermaa
1-2 rkl tomusokeria (lisää kun kerma alkaa vatkaantua)

ISÄNPÄIVÄKAKKU



Kakkupohjien kostutus maidolla, väleihin moussen sijaan toiseen purkki (200g) luumumarmeladia ja toiseen purkki (200g) mansikkamarmeladia :D



 Pinta:
(Suklaaganache)
1,3 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (Fazerin tumma)
n.½ rkl voita

1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. 
2. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan sulanut. 
3. Älä kiehauta ja varo suklaan palamista!
4. Ota pois levyltä, lisää voinokareet ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. 
5. Jäähdyttele seosta sekoitellen vähän aikaa.
6. Kaada seosta kakun keskelle, levittele lastalla tms.
7. Kaada seosta lähelle reunaa, valuttele reunoja pitkin alas.
8. Nostele lautaselle asti valunutta seosta ylöspäin pitkin reunaa. Toista niin kauan, että seos alkaa vähän jähmettyä.
9. Vie jääkaappiin jähmettymään ennen koristeiden laittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti