lauantai 23. huhtikuuta 2016

Mustaherukkajuustokakku

Ihana ohje löyty maaliskuun Meidän Perhe -lehdestä, Valio Violan mainos! Sovelsin vähän.

Pohja:
250g Domino-keksejä
50g voita

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22-24cm) reunan ja pohjan väliin.
2. Sivele reunat ruokaöljyllä.
3. Murenna keksit.
4. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun.
5. Levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispiä
2 prk Valio Viola mustaherukkatuorejuustoa

1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen,
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon tuorejuustot ja sekoita tasaiseksi.
4. Kuumenna n.2rkl vettä tai maitoa kiehuvaksi, sulata puristellut liivatteet siihen yksitellen, kattilaa samalla koko ajan varovasti heilutellen. Voit kiehauttaa nesteen kattilan sijaan myös kahvikupissa mikrossa!
5. Lisää liivateseos ohuena nauhana kermavaahto-tuorejuusto-seokseen.
6. Levitä seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle.
7. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.

Pinnalle:
200g mustaherukoita
1dl hillosokeria

1. Sekoita mustaherukat ja hillosokeri kattilassa.
2. Keitä keskilämmöllä n. 10 minuuttia, sekoittele.
3. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
4. Levitä kakun pinnalle, joko ennen tai jälkeen kun irrotat kakun vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti