lauantai 23. huhtikuuta 2016

Haudutetut kanelipäärynät

Nam, tytär löysi keittokirjan, sellaisen söpön taskuversion, ihan vaan nimeltään "Chinese" :)
Sieltä halusi, että tehdään päärynäherkkua, joten tässä tulee.


4 isoa päärynää
3 dl appelsiinimehua
2 tl kanelia (voi käyttää myös maustepippuria!)
60g rusinoita
2 rkl vaaleanruskeaa sokeria
Appelsiinin kuorta koristeluun

1. Kuori päärynät, poista siemenkodat, leikkaa kahtia.
2. Laita päärynänpuolikkaat kattilaan.
3. Lisää päälle appelsiinimehu, mauste, rusinat ja sokeri.
4. Kuumenna hitaasti, sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut.
5. Kiehauta noin minuutti.
6. Laske lämpö matalaksi ja anna hautua n.10 minuuttia, kunnes päärynät ovat kypsiä mutta vielä kiinteitä (terävän veitsen kärki menee helposti päärynän sisään).
7. Tarjoile lämpimänä, vaikka vanilijajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti