lauantai 23. huhtikuuta 2016

Miehen synttärikakku

HIFK-fanille piti toki tehdä tällainen tsemppauskakku tai mikä lie ;)



Pohja:
5 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

1. Riko munat isoon lasiin.
2. Kaada samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria, kuin mitä munia on.
3. Kaada munat vatkauskulhoon, ja mittaa lasiin saman verran jauhoja, kuin mitä munia on (vehnäjauhoja reilu puolet, perunajauhoja alle puolet).
4. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan.
5. Vatkaa munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi.
6. Sekoita jauhoseos varovaisesti vaahdon sekaan.
7. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24-26cm).
8. Paista 175 asteessa n.40 minuuttia.

Lähde: Kinuskikissa leipoo -kirja + Kinuskikissan nettisaitti

Kostutus:
3dl maitoa
1-2 rkl vanilijasokeria

Täyte 1:
2 dl vispiä
½ prk Mascarponea
2dl / 200g mansikkasosetta
2 liivatelehteä

Täyte 2:
4dl kuohukermaa
3,3 dl fariinisokeria
2dl vispiä
½prk Mascarponea
2 liivatelehteä

1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
2. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
3. Ota puolet seoksesta kulhoon, jäähdytä ja laita jääkaappiin! HUOM: seoksen pitää olla TÄYSIN kylmää ennen kuin sitä voi käyttää, tee seos jo edellisenä päivänä TAI jäähdytä ensin vähän aikaa jääkaapissa, sitten pakastimessa.
4. Keitä loppua seoksesta n.15min. miedolla lämmöllä (kinuskin pitää kuplia rauhallisesti koko ajan), ota lopuksi pois levyltä. Tämä osa seoksesta siis keitetään paksuksi kinuskiksi, ja levitetään kakun väliin sellaisenaan!
5. Kun toinen osa, kylmässä ollut, on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi.
6. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
7. Vatkaa kummankin täytteen vispikermat yhdessä vaahdoksi, sekoita joukkoon purkki Mascarponea.
8. Jaa kermavaahto-Mascarpone-seos kahteen osaan.
9. Sekoita toiseen osaan kinuskivaahto.
10 Kiehauta n.2rkl nestettä joko kattilassa tai mikrossa kahvikupissa, sulata liivatteet kuumaan nesteeseen varovasti kattilaa tai kuppia heiluttaen.
11 Kaada puolet liivateseoksesta mansikkasoseen sekaan.
12. Kaada toinen puolet liivateseoksesta kinuskivaahto-seokseen, koko ajan sekoittaen.
13. Kaada mansikkasose-liivateseos toiseen osaan kermavaahto-Mascarpone-seosta.

Lähde: Kinuskikissa leipoo -kirja + Kinuskikissan nettisaitti

Sokerikreemi:
125g voita
1tl vanilijasokeria
4dl tomusokeria
1 rkl vettä

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi.
2. Lisää sekaan vanilijasokeri, koko ajan vatkaten.
3. Lisää sekaan tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
4. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi.

Lähde: Kinuskikissa leipoo -kirja + Kinuskikissan nettisaitti

Pinta:
n.350-450g erivärisiä sokerimassoja

Kakun kokoaminen:
1. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi.
2. Aseta pohjalevy tuorekelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Kostuta pohja.
4. Kaada päälle mansikkamousse.
5. Aseta päälle toinen pohjalevy, kostuta se.
6. Kaada päälle kinuskimousse ja kinuskimoussen päälle kinuskikastike.
7. Aseta päälle kolmas pohjalevy ja kostuta se.
8. Vedä tuorekelmun hännät pohjalevyn yli, jotta kakku on sievä paketti.
9. Laita kakku kylmään yön yli.

10. Avaa tuorekelmun hännät, aseta tarjoilulautanen ylösalaisin kakkupohjalevyä vasten ja kumoa asetelma, jotta saat kakun tarjoilulautasen päälle.
11. Nosta irtopohjavuoka pois ja irrota tuorekelmut.
12. Tee sokerikreemi ja levitä se kakun päälle (huom: jos sokerikreemi on hankalaa levittää, lämmitä sitä varovasti mikrossa).
13. Kauli sokerimassat (voit laittaa kakun kaulimisen ajaksi jääkaappiin), ja nosta sokerimassalevy kakun päälle.
14. Siloittele sokerimassa kakun pintaan ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti