perjantai 6. syyskuuta 2013

Mascarpone-marjapiirakka


Heh, hieman huomaa, että pidän Mascarponesta - ja marjoista ;)

Tässä Pirkka-lehden 9/2013 Mascarpone-puolukkapiirakasta mukailtu marjapommi. Nam!

Pohja:
125 g (luomu) voita
1 1/4 dl (luomu) täysruokosokeria
1 (luomu) muna
2dl (luomu) vehnäjauhoja
1 dl (luomu) täysjyväohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita seos sitten taikinaan.
4. Painele n.30cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle, itse käytin apuna nuolijaa, oli aika näppärä. Jos painelet sormin, niin kannattaa käyttää apuna jauhoja.
5. Laita vuoka jääkaappiin.

Täyte:
1 prk (á 250g) (luomu) Mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (á 200g) Valio Viola appelsiinituorejuustoa
50 g (luomu) turkkilaista jugurttia
2 (luomu) munaa
1 dl (luomu) intiaanisokeria
3 dl mustikoita
4 dl valkoisia viinimarjoja
1 dl mansikkaviipaleita

1. Sekoita Mascarpone, appelsiinituorejuusto ja turkkilainen jugurtti hyvin keskenään.
2. Sekoita hyvin joukkoon munat ja sokeri.
3. Sekoita täytteeseen mustikat ja valkoiset viinimarjat.
4. Sekoita hyvin.
5. Kaada täyte vuokaan.
6. Ripottele pinnalle mansikkaviipaleita
7. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n.55min.
8. Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti