torstai 5. syyskuuta 2013

Marjaherkkutorttu Hesarista



Helsingin Sanomissa oli torstaina 18.7.2013 ihania kesäisiä herkkuohjeita. Innostuin kokeilemaan ja soveltamaan "Mustikkaherkkua".

Pohja:
170 g Dominokeksejä
25 g voita

1. Murskaa Dominot.
2. Sulata voi.
3. Sekoita ja painele seos piirakkavuoan (halkaisija n.20cm) pohjalle.

Täyte: 
200 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 limetin raastettu kuori
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua
2-3 dl marjoja

1. Sekoita ranskankerma ja fariinisokeri.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita seokseen.
3. Mausta limetillä ja mintulla.
4. Levitä pohjan päälle.
5. Kippaa päällimmäiseksi marjat, koristele mintunlehdillä.
6. Anna maustua jääkaapissa n.15min.

Yllä olevassa kuvassa on punaviinimarjoilla tehty versio, alla on mustikoilla tehty versio, jossa pohjana on 170 g täysjyvä-Digestivekeksejä ja 45 g voita. Kummatkin tosi hyviä! Digestivellä tehty pohja ei niin makea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti