torstai 5. syyskuuta 2013

Lakka-mascarponekakku



Herkullinen, ei makea!

Pohja:
210 g täysjyvä-Digestivejä
85 g voita

1. Laita irtopohjavuoan (halkaisija n.24cm)pohjalle leivinpaperi niin, että sen reunat tulevat vuoan ulkopuolelle pohjan ja reunan saumasta.
2. Murskaa keksit.
3. Sulata voi.
4. Sekoita ja painele n.24cm irtopohjavuoan pohjalle.
5. Öljyä reunat ruokaöljyllä.

Täyte:
5 dl paseerattua lakkaa (n.1l lakkaa)
8 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 prk (á 250g) Mascapone-tuorejuustoa

1. Paseeraa litra lakkoja, saat n. 5 dl lakkasosetta vailla siemeniä.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Vatkaa joukkoon Mascapone.
5. Kiehauta pieni määrä (pari ruokalusikallista - ½dl) paseerattua lakkaa tai lakkavettä joka syntyy kun pesee paseeraukseen tarvittua siivilää.
6. Sulata liivatelehdet yksitellen kuumaan seokseen samalla kattilaa heilutellen.
7. Sekoita liivateseos lopun paseeratun lakan sekaan.
8. Lisää liivate-lakka-seos kermavahto-Mascarponeen.
9. Kaada seos pohjan päälle.
10. Anna hyytyä vähintään 3h.

Halutessaan voi paseerata lakkaa vielä saman verran ja tehdä siitä + 5-6 liivatelehdestä kiilteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti