maanantai 30. elokuuta 2010

Apple Pie


Heh, tuttipullo on kuin hehkulamppu, vauvan jalkapohjasta ei oikein ota selkoa, hevonen näyttää biisonihärältä, neilikka hieman venkuralta ja tuo viimeinen on Mikin naama :D

Pohja:
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
¼ tl suolaa
150 g voita
½ dl vettä

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa.
2. Paloittele joukkoon voi. Nypi voi ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi.
3. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Täyte:
1 kg omenoita
1 ½ dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
¾ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua

1. Kuori omenat ja poista omenankodat.
2. Leikkaa lohkoiksi ja halkaise lohkot kahtia.
3. Sekoita omenoiden joukkoon fariini- ja vaniljasokeri, kaneli, perunajauhot ja sitruunamehu.

Voiteluun:
1 muna
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1. Voitele piirakkavuoka.
2. Kauli puolet taikinasta jauhotetulla pöydällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi.
3. Nosta taikina vuokaan ja tasoittele reunat.
4. Kaada omenaseos vuokaan.
5. Kauli loput taikinasta leivinpaperin päällä vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi.
6. Leikkaa levyyn aukkoja veitsellä tai tee muotilla kuvioita.
7. Kippaa taikinalevy leivinpaperin avulla vuoan päälle.
8. Painele reunat kiinni pohjataikinaan ja asettele kuviot siististi.
9. Pyyhi pullasudilla mahdolliset jauhot taikinan päältä.
10. Voitele taikinakansi munalla.
11. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 60 minuuttia.
12. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hennosti väriä.

Kopsattu Kinuskikissalta.

2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiisi monen mutkan kautta... Täältähän löytyikin vaikka mitä kivaa! :)
    Tämäkin piirakka on varmasti tosi hyvää!
    Klikkaudun lukijaksi, ja linkitän sinut. Ilmoitathan jos se ei sovi?

    Mukavaa loppuviikkoa, toivottelee Sumi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista :)
    Täällä blogien maailmassa on hauska kulkea juurikin monen mutkan kautta, ties mihin päätyy! Linkitys on OK :)

    VastaaPoista