sunnuntai 22. elokuuta 2010

Brita-torttu


Tai oikeastaan Reetta-torttu koska nuorimmaisemme täytti eilen ½vuotta ja tämä on ainakin täyttämisen puolesta muuta kuin tavis-brita ;)

1 pellillinen

Pohja:
150 g voita
1,25 dl sokeria
t l vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
20 ml sitruunan mehua
1,75 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Erottele valkuaiset keltuaisista.
3. Lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon.
4. Lisää maito, mehu ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen seokseen.
5. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille.

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.
2. Levitä marenki pohjan päälle kauniin aaltoilevaksi.
3. Paista 175 asteessa n.20 minuuttia kunnes marenki saa kauniin ruskean pinnan.
4. Anna jäähtyä.

Täyte:
5 dl kermaa
3 isoa Daim-patukkaa
sokeria maun mukaan

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Rouhi suklaa pieniksi muruiksi ja sekoita vaahtoon.
3. Tarkista maku.

Kasaaminen:
Lemon Curdia
vadelmia

1. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
2. Levitä alimman pohjan päälle Lemon Curdia, osa täytteestä ja vadelmia.
3. Nosta päälle seuraava levy ja täytä kuten alempi.
4. Nosta kanneksi viimeinen levy ja koristele.

Mukaelma tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti