lauantai 6. tammikuuta 2018

Loppiaisen herkut: mansikkakermis ja rockyroad


Rakas veljeni tuli melkein koko katraansa kanssa meille kylään, tässä jälkiruokapuoli :)

Mansikka-vanilijakermakakku




Pohja:
6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot & leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon.
3. Sekoita varoen tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 3 litran vuokaan (halkaisija 24cm tai yli).
5. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 35min.
6. Anna jäähtyä ja kumoa.

Kostutus:
1-1½dl Maitoa 

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
1 prk Viola vanilijatuorejuustoa
5 dl mansikkasosetta
2 rkl vaniljasokeria

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää tuorejuusto kermavaahdon sekaan ja vatkaa tasaiseksi.
4. Kuumenna n.½dl mansikkasosetta kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen yksitellen, kattilaa samalla pyöritellen.
5. Lisää liivateseos ohuena nauhana lopun mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Lisää mansikkaseos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
7. Täytä kakku kostutettujen pohjien päälle irtopohjavuokaan.
8. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Pinta:
2,5 dl vispikermaa
1-3 rkl tomusokeria
Mansikoita
Hyytelösokeri pinnoitus (2dl vettä + 1dl hyytelösokeria)

1. Vatkaa kerma vaahdoksi (levittäessä kerman menekki on vähäisempää kuin pursottaessa, tämä määrä riittää suurpiirteiseen levittämiseen), lisää vatkauksen loppuvaiheessa tomusokeri.
2. Levitä kermavaahto kakun reunoille ja hieman päällekin, laita päällisen keskelle mansikat.
3. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen hyytelösokeri, kiehauta ja jäähdyttele; ala lusikoida mansikoiden päälle jahka alkaa paksuuntua.

RockyRoad




Ainekset:
1 litra popcorneja
150 g piparkakkuja
75 g pieniä vaahtokarkkeja
50 g voita
260 g tummaa suklaata
260 g maitosuklaata

Koristelu:
50 g valkosuklaata
50 g sokeroituja kirsikoita

1. Sekoita popcornien joukkoon murskatut piparkakut ja vaahtokarkit.
2. Laita voi kattilaan ja lisää suklaa paloina. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.
3. Lisää suklaaseos muiden ainesten joukkoon.
4. Vuoraa vuoka (tilavuus 2 litraa) kelmulla.
5. Painele suklaaseos tiiviisti vuokaan.
6. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
7. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
8. Paloittele valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Upota kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikkaa kulmaan aukko ja pursota kakun päälle.
9. Viimeistele kirsikoilla.
10. Säilytä kakku jääkaapissa.

Mukaelma tästä: http://www.kinuskikissa.fi/rocky-road-kakku/?hakusivu=1 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti