maanantai 9. helmikuuta 2015

Polttarikakku, miesstrippari ;)

Rakas siskoni on menossa naimisiin :) Yhdessä toisen kaason ja ihanan kaveriporukan kanssa suunnittelimme polttarit ja minä toki leivoin kakun!


Genovalainen kakkupohja:
8 munaa
250 g sokeria
50 g voita
250 g vehnäjauhoja

1. Laita vesikiehumaan vesihaudetta varten.
2. Vispaa munat kevyesti ja nosta vesihauteeseen, lisää sekaan sokeri.
3. Sulata voi pannulla, heiluttele pannua kevyesti, anna voin kiehua kunnes keskeltä alkaa nousta ruskeaa vaahtoa = tee beurre noisette, eli ruskista voi, jotta siihen saadaan ihana pähkinäinen maku (tuoksu on huumaava!) Nosta jäähtymään.
4. Jatka samaan aikaan vatkaamista, niin kauan, että seos hieman paksuuntuu (mutta on edelleen kellertävää ja juoksevaa).
5. Kaada seos yleiskoneeseen / vatkaa tehosekoittimella n.5min. kunnes seos on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
6. Liruttele edelleen vatkaten beurre noisette seoksen sekaan, sen ei tarvitse olla täysin jäähtynyt, riittää kun se ehtii hetken levätä (sen aikaa kun vatkaat).
7. Sekoita joukkoon jauhot (tämä taikina ei tosiaan tarvitse leivinjauhetta!) nuolijalla käännellen.
8. Kaada voideltuun&jauhotettuun vuokaan (halkaisija 26cm), paista uunin keskitasolla 180 asteessa kunnes kakku on kypsä; ohjeen mukaan 25 min. mutta omalla kohdallani meni 55min.! Ohjeessa taikina jaettiin kahteen pienempään vuokaan, itse paistoin tämän Städerin säädettävällä suorakaidevuoalla.
9. Anna jäähtyä, kumoa.

Eric Landlardin Hulluna Leivontaan -ohjelmasta.

Kostutus:
3 dl maitoa
2 tl vanilijasokeria

Suunnilleen tällä suhteella niin paljon kuin pohja imee ;) Pohja on ihanan kuohkea ja herkullinen, mutta jos tykkäät kosteasta kakusta, niin kannattaa kostuttaa reilulla kädellä.

Suklaatäyte:
5 dl vispikermaa
1prk (250g) Mascarponea
100g maitosuklaata sulatettuna (Fazer)
100g tummaa suklaata sulatettuna (Marabou Premium 70%)
50g maitosuklaata rouheena (Fazer)
50g tummaa suklaata sulatettuna (Marabou Premium 70%)
1 pss Marianne Crushia

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata suklaa.
3. Sekoita suklaan sekaan tuorejuusto ja sokeri.
4. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
5. Lisää joukkoon suklaarouhe ja Marianne Crush.

Suklaaganache:
2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata (Fazerin tumma + Marabou 70%)
1 rkl voita

1. Keitä kuohukerma höyryäväksi.
2. Lisää sekaan paloiteltu suklaa.
3. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.


Voikreemi:
250 g voita
1 tl vaniljasokeria
500 g (= 8 dl) tomusokeria
2 rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. 
2. Lisää vaniljasokeri. 
3. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, Jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. 
4. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. 
5. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Lähteenä Kinuskikissa.



Pinta:
500g Ihonväristä sokerimassaa.
Tangat hopeatoffeeta (1pss).

Mallia ja inspiraatiota sain tästä: http://kessu82.vuodatus.net/lue/2010/06/polttarikakku :)



Rakas sisko :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti