lauantai 28. joulukuuta 2013

Minttuinen äidin synttärikakku

Tässä toinen marraskuulta.... Minttuinen täyte on niin herkku, yksi parhaita löytöjä Kinuskikissan aarreaitasta!



Mehevä suklaakakkupohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi (Viimeksi tein niin, että vatkasin puolet sokerista rasvan kanssa ja puolet kananmunien kanssa ja yhdistin sitten vaahdot. Lopputuloksena oli paremmin ja tasaisemmin kohonnut kakku.)
3. Lisää munat yksitellen (vatkaa kunnolla!).
4. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
5. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
7. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Lähteenä Kinuskikissa 

Kostutus:
1dl maitoa (jos täytät vasta tarjoilupäivänä niin 1 ¼ dl)
1tl vanilijasokeria

Täyte: 
5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 tl piparminttuaromia
200 g Mascarponea

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
3. Sekoita valkosuklaa kermavaahdon joukkoon.
4. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

Lähteenä Kinuskikissa 

Pinta:
2 ½ dl vispikermaa
500 g marsipaania




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti