tiistai 31. joulukuuta 2013

Daim-Uudenvuodenkakku

Tällaista tarjolla tänään ;)
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014!!!!



Pohja:
4 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).
2. Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
3. Riko munat toiseen lasiin.
4. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
5. Kaada sokeri kulhoon.
6. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
7. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
8. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.
9. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).
10. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Joudut todennäköisesti laittamaan päälle tina- tai leivinpaperin pinnan tummumisen takia. Yritä kuitenkin odottaa 15-20 minuuttia, jotta pohja olisi hieman kypsynyt eikä lässähtäisi uunin avaamisesta niin helposti.
11. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista.
12. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Lähteenä Kinuskikissa, ko. pohja esim. tässä: http://www.kinuskikissa.fi/lepakkokakku

Kostutus:
3 dl God Morgon -appelisiinimehua

Täyte:

5 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 isoa (56 g) Daim-patukkaa
200 g vadelmia mansikoita

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
5. Levitä kostutetun pohjan päälle.
6. Painele vadelmat täytteeseen.


Kuorrutus:
500 g marsipaania (punaista, keltaista ja sinistä yhteensä tuo määrä)

1. Kokoa kakku.
2. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta.
3. Levitä päälle puolet täytteestä.
4. Nosta seuraava pohja, kostuta ja levitä täyte.
5. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta.
6. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
7. Levitä kakun pinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle loput täytteestä TAI vaahdota 1-2 dl kermaa.
8. Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla ohueksi (2-3 mm) levyksi.
9. Nosta kakun päälle ja painele sen ympärille.
10. Leikkaa ylimääräinen osa alareunasta.

Koristeet:
Marsipaaninumeroita
Värisokereita
Marenkeja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti