sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Mansikkakakku - Ruusunen


Tyttöjen serkku täytti 5 vuotta, toiveena oli Prinsessa Ruusunen, vaaleanpunainen värimaailma ja väliin mansikkaa.

25-30hlöä

Pohja:
9 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munien valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
4. Siivilöi jauhot vaahtoon.
5. Sekoita varoen tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 26cm tai yli).
7. Paista 175 asteessa kypsäksi, 45-50min., uunin alaosassa.
8. Anna jäähtyä ja kumoa.

Määrät otettu täältä.

Kostutus:
4 dl maitoa
4 tl vanilijasokeria

Täyte:
Mansikkamousse
7,5 dl vispikermaa
12 dl mansikoita
9 liivatelehteä (8 saattaisi riittää, mutta halusin pelata varman päälle, ei ollut liian tönkköä)
tilkka vettä
2 dl tomusokeria (tällä tulee aika makea, ei tosin mikään äkkimakea, 1½ dl riittää, jos haluat vain vähän makeutusta)
reilu 2 rkl vaniljasokeria

5 dl mansikoita viipaloituina.

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Soseuta mansikat.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen.
4. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Lisää sekaan vanilijasokeri ja tomusokeri.
7. Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi.
8. Laita irtopohjavuokaan pitkät suikaleet elmukelmua ristikkäin ja sido niiden päät yhteen kun olet täytthttp://www.blogger.com/img/blank.gifänyt kakun.
Näin kakun saa helposti kiepsautettua lautaselle kunhan toki ensin avaat solmut ;)
9. Täytä kakku kostutettujen pohjien päälle irtopohjavuokaan, laita mielesi mukaan mansikkaviipaleet joko yhteen väliin moussen alle tai
kumpaankin.
10. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Mukaelma tästä.

Sokerikreemi:
187,5 g voita
0,75 tl vaniljasokeria
375 g (= 6 dl) tomusokeria
1½ rkl vettä

1. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi.
2. Lisää vaniljasokeri.
3. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten.
4. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
5. Levitä kakun pinnalle, ennen päällisen laittamista. Jos kreemi tuntuu kovalta, käytä sitä nopeasti mikrossa.

Mukaelma tästä.

Päällinen & koristeet:
n.600 g sokerimassaa (kakkukuvan ja koristeiden osuus n.150g)
Vanilija-aromia

Oman kokemukseni mukaan sokerimassan maustaminen: n.100g sokerimassaa -> n.5ml vanilija-aromia. Koristeiden seassa ei ole aromia, koska se hankaloittaa esim. kirjainten tekemistä huomattavasti. Ja myös päällisen käsittely on vaikeampaa kun seassa on aromia! Halkeilee, repeilee helpommin. Eli kannattaa ennemmin ostaa valmiiksi maustettuja massoja.




Vielä kakkukuva ennen kakullelaskua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti