lauantai 5. maaliskuuta 2011

Appelsiininen pehmytkakku - helppo!

Lievä mutakakkukausi menossa, suklaan vieroitusoireita?! ;D
Tästä en tehnyt kuitenkaan ihan niin mutaista, vähän alle 40min. paistoajalla tulee ihanan pehmeä sisus. Toki jos paistaa vähemmän aikaa, on mutaisempi, mutta tuorejuuston takia (?) ei ihan kuitenkaan niin suklaisen mutainen kuin normimutakakku. Hyvää silti, kiva appelsiinin maku :)

50 g maitosuklaata
50 g J.D. Gross Ecuador 70% suklaata
100 g voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/4 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 munaa
200 g appelsiinituorejuustoa (Valio)
30 g valkosuklaata

1. Sulata voi.
2. Lisää suklaat paloina kuuman voisulan sekaan, sulata tarvittaessa seosta vielä mikrossa jotta on tasaista.
3. Laita suklaa-voiseos jäähtymään.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen kuivien aineiden kanssa.
6. Sekoita joukkoon seuraavaksi huolellisesti tuorejuusto, sekoita seos tasaiseksi.
7. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muun massan sekaan, sekoita tasaiseksi.
8. Lisää lopuksi valkosuklaa pieninä paloina / rouheena (älä sekoita enää kauheasti, jotta palat pysyvät ehjinä).
9. Kaada taikina leivinpaperilla suojattuun n.20*20 vuokaan.
10. Paista 175 asteessa 35-40 min.
11. Anna jäähtyä ennen leikkaamista, kuuluu olla vähän tahmainen sisältä (ei kuitenkaan taikinaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti