perjantai 11. helmikuuta 2011

Sitruuna-vanilija-suklaatäytekakku


Uudelleen löydetyn nuoruuden kaverin poika täytti 3v., sankarin toive oli hevosen kuva! Toiveena oli myös ei-niin-makea kakku, toivottavasti onnistui :)

25 hlön kakku

Mehevä suklaapohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa (jos pieniä niin 4)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24-26 cm).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen.
5. Sekoita hitaalla teholla vatkaten (tai nuolijalla) joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito (lisää maitoa hitaasti pienissä erissä!).
6. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
8. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Lähteenä Kinuskikissa.

Kostutus:
n.1½ dl sitruunaa + vettä

Täyte:
Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu)
3 keltuaista
75 g voita

1. Mittaa sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään.
2. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa.
4. Anna jäähtyä kunnolla.
5. Levitä pohjan päälle.

Kerma-vaniljarahka:
5 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Valion vaniljarahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta (tai n.1/4dl Vanhan ajan vanilijakastike -jauhetta)

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe.
3. Levitä kiisselin päälle.

HUOM: Kumpaankin voi laittaa yhden liivatteen sekaan jos pelkää ettei tule tarpeeksi jämäkkää. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ei ole tarvinnut liivatetta.

Lähteenä Kinuskikissa.

Pursotukset:
5 dl vispikermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria

1. Vatkaa kermaa
2. Lisää tomusokeri vatkaten.
3. Lisää lopuksi vanilijasokeri.

HUOM: Tämä mainittu määrä riittää jo ihan "kunnon" pursotuksiin! Itse sliippasin vaahtoa pintaan oikein rutkasti, siistin reunan ja kannen kulman, vedin koristeraapalla reunan, laitoin hepan (maalattu sokerimassa-marsipaanille) ja pursotin vain tähdet. Siksi käytin vain puolikkaan annoksen kermavaahtoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti