tiistai 15. helmikuuta 2011

Mustikka-Marianne-kakku


Esikoisemme oikean synttäripäivän kunniaksi leivoin Mikki-fanille pienen kakun, jossa oli valmis kakkukuva. Varsinaiset juhlat ovat sitten viikonloppuna, pikkusiskokin juhlii sitten synttäreitään! Mussukat..

n.10-15 hlö:n kakku.

Sienikakkupohja:
3 munaa
1½ dl sokeria
5 ¼ rkl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja (jos haluat käyttää kaakaojauhetta niin korvaa 0,5 dl kaakaojauheella)
¾ tl leivinjauhetta
1. Riko munat kulhoon ja lisää sokeri.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, tähän menee 5-10min.
3. Lisää kiehuvaa vettä vähitellen koko ajan seosta vatkaten.
4. Jatka vatkaamista n.5 minuuttia.
5. Lisää joukkoon jauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen siivilän läpi.
6. Kaada voideltuun+korppujauhotettuun n.20-22cm vuokaan.
7. Paista 175 asteessa, n.35-40 min.

Kostutus:
½ - ¾ dl maitoa
1tl vanilijasokeria

Täyte:
2½ dl vispikermaa
1 rkl vanilijasokeria
1 prk rahkaa
1 pss Marianne Crushia
2 dl mustikka-vadelmasosetta
3 liivatetta

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vanilijasokerilla.
3. Lisää rahka vaahtoon.
4. Lisää Marianne Crush seokseen.
5. Kiehauta pieni määrä sosetta ja sulata liivatteet siihen.
6. Sekoita liivateseos lopun soseen sekaan.
7. Lisää liivate-sose-seos täytteeseen.
8. Levitä kostutetun pohjan päälle.
9. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti, mieluusti yön yli.

Pinta:
3 dl vispikermaa
¾ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
+ kakkukuva


Hyvää oli! Ei liian makeaa :)
Kakkukuvasta sanottava sen verran, että nättejä ja helppoja käyttää kyllä, mutta maku ei kovin kaksinen. Tulee mieleen lähinnä pahvi tai uretaani...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti